15. Februara 2023.

Bila je ljubavnica Bila Klintona

Monicu Lewinsky (49) javnost pamti kao ljubavnicu bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona (76), a sada je oduševila pojavom na premijeri novog filma. Aktivistkinja i autorica u rijetkom izlasku pokazala je figuru u kratkoj jakni sa šljokicama i elegantnim crnim hlačama visokog struka.

Monicu i danas prati nadimak najpoznatije ljubavnice na svijetu koji je stekla 1998. godine, kada je svijet saznao za njenu aferu s tadašnjim američkim predsjednikom.

U Bijelu kuću došla je u ljeto 1995. godine, kao pripravnica, a posao je dobila preko porodične veze. Malo prije nego što što je otkrivena afera, premještena je u Pentagon jer su njeni nadređeni smatrali da previše vremena provodi s predsjednikom. Kasnije je priznala da je devet puta spavala s Billom u Ovalnom uredu.

Nakon što je sve izašlo na vidjelo, tadašnji predsjednik je porekao sve što mu se stavljalo na teret. O svemu je progovorio u intervjuu prije nekoliko godina u kojem je spomenuo Monicu te istaknuo kako mu je žao što se sve onda događalo te dodao kako je u to vrijeme bio pod velikim pritiskom. Supruga Hilary (75) sve mu je oprostila.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare