1. Septembra 2023.

Bijesni su: Obalska straža ubila turiste?

Alžirska obalska straža navodno je ubila dvoje turista koji su bili na odmoru u Maroku i zalutali u alžirske vode dok su skijali na vodi.

Oni su bili među četvoro francusko-marokanskih dvojnih državljana koji su krenuli džet skijem iz marokanskog odmarališta Saidije, prenosi BBC.

Trećeg člana grupe uhapsila je obalska straža koja patrolira duž granice dve države.

Mohamed Kisi je jedini od četvorice turista koji se vratio u Maroko, objavili su marokanski mediji, navodeći da je on rekao da se grupa izgubila i da je ostala bez goriva.

Kisi, čiji je brat Bilal ubijen, kao i jedan njegov prijatelj, naveo je da im je prišao crni alžirski gumeni čamac sa kojeg je pucano na njih.

Ubistva su izazvala bes u Maroku nakon što je jedan ribar objavio snimak beživotnog tela koje pluta u moru.

Čovek koga je uhapsila alžirska obalska straža zove se Smail Snabe i navodno se pojavio pred tužiocem u sredu, ali detalji o tome nisu poznati.

Alžir i Maroko imaju dugu istoriju tenzija, a spore se u vezi sa Zapadnom Saharom.

Dve zemlje dele granicu u dužini od gotovo 2.000 kilometara, koja je bila izvor napetosti od dobijanja nezavisnosti od francuske kolonijalne vlasti.

Granica između Alžira i Maroka zatvorena je 1994. godine iz bezbednosnih razloga, nakon što su islamistički militanti bombardovali hotel u istorijskom marokanskom gradu Marakešu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare