14. Juna 2023.

BiH u prvom kvartalu vratila 336,1 milona KM duga

Ukupno ostvareni rashodi za prvi kvartal iznosili su 214.951.570 KM i veći su za 27.1 milion KM u odnosu na isti period prošle godine zbog rasta bruto plata kao i povećanja materijalnih troškova zbog rasta cijena goriva i svih drugih roba i usluga.

“U prvom kvartalu 2023. godine sve dospjele obaveze vanjskog duga su izmirene u iznosu od 336.115.365,6 KM”, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH imenovao je i Natašu Grubišu za direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, a Sabinu Bešlagić za njenu zamjenicu.

Nakon sjednice, iz Savjeta ministara BiH saopšteno je i da su usaglašeni i materijali za razmatranje na zajedničkoj sjednici Vlada Republike Hrvatske i Savjeta ministara BiH koja će se održati 20. juna ove godine. Na toj sjednici naći će se tačke iz osam oblasti od saradnje i pomoći BiH u procesu pristupanja EU do poljoprivrede, odbrane, finansija, prostornog uređenja, spoljne politike, infrastrukturnih projekata kao i upravljanje granicama, migracijama.

Ministri su utvrdili i Prijedlog sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad – Dvor, kojim se definiše zajedničko ulaganje u rekonstrukciju mosta preko rijeke Une. Troškove rekonstrukcije mosta, BiH i Hrvatska će snositi u jednakim dijelovima po 50 posto.

Savjet ministara BiH na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija donijelo je Odluku o formiranju Organizacionog odbora za organizaciju Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji će biti održan u oktobru 2023. godine. Zadatak Organizacionog odbora je provođenje aktivnosti u vezi s organizacionom, sigurnosnom, protokolarnom i medijskom pripremom Digitalnog samita koji podrazumijeva integraciju regije u paneuropsku digitalnu zonu. Domaćini Digitalnog samita do sada su bili Skoplje, Beograd, Tirana, Podgorica i Priština.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare