18. Maja 2023.

“Bezvazdušne” gume korak bliže serijskoj proizvodnji: Testirane pri 210 km/h

Iako je Michelin najavljivao da će 2022. godine lansirati na tržište revolucionarnu gumu Uptis bez vazduha, to se nije dogodilo. Isti proizvođač sada obaveštava da su uspešno završeni testovi pri velikim brzinama, što je korak bliže ka serijskoj proizvodnji.

Godine razvoja su pri kraju, a sada su gume prošle test brzine na 210 km/h i tako postale kompatibilne za upotrebu na policijskim vozilima, saznaje The Drive.

Bruno de Ferodi, potpredsednik kompanije Michelin, rekao je da su policijske snage veoma zainteresovane za testiranje ovih guma, pre svega zato što im kriminalci često onesposobljavaju automobile upravo bušenjem guma.

“Zato su hteli da testiraju ove gume pri 210 km/h na našoj internoj stazi za testiranje. I dobro je funkcionisao”, rekao je De Ferodi.

Nije poznato na kojim automobilima je guma testirana.

Michelin radi na dizajniranju i razvoju bezvazdušne gume još od 2005, a poslednjih nekoliko godina ovaj proizvođač pneumatika testirao je svoje gume otporne na bušenje na aktuelnoj generacija Chevroleta Bolt.

Podsetimo, prema poslednjim najavama, sledeće godine bi trebalo da počne komercijalizacija guma Michelin Uptis, ali za sada nema zvanične potvrde od proizvođača.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare