SASTOJCI:
3 jajeta
150 g šećera
200 g kesten pirea
150 g mljevenih
orašastih plodova
100 g maslaca
prstohvat soli
pola praška za pecivo
1 kašičica paste od vanilije
100 ml slatke pavlake
za ukrašavanje
PRIPREMA:
Izmiksajte zajedno žumanca i šećer nekoliko minuta dok ne posvijetle. Dodajte kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji. U posebnoj posudi umutite bjelanca s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Umućena bjelanca lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu od žumanaca. Izlijte smjesu u namašćen kalup prečnika 26 cm i pecite oko 50 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Ohlađenu tortu ukrasite umućenom slatkom pavlakom za šlag.
* Recept preuzet sa stranice “Domaćica”.