29. Oktobra 2023.

Bez miksera i rerne: Brzi kolač s jabukama i jednim jajetom je hit na mrežama

Vjerovali ili ne, za pripremu ovog kolača od jabuka potrebno vam je minimalno sastojaka, a od toga samo jedno jaje.

Znate onaj trenutak kada u kuhinji i frižideru nemate previše namirnica, a baš vam se prijelo nešto slatko? Spas za brzinski desert krije se u ovom receptu za kolač od jabuka, za koji sigurno imate sve što je potrebno – jedno jaje, dve jabuke i minimum dodatnih sastojaka.

Poslednjih nedelja je ovaj recept hit na internetu, a jedan od razloga je i taj što nije potrebno da koristite mikser niti uključujete rernu. Dakle, može li jednostavnije?

Postoji puno objava ovog recepta na Jutjubu i društvenim mrežama, a ovaj pred vama dolazi s kanala Arab Sweets koji ima čak 29 miliona pregleda.

Sastojci za preliv:

– 2 velike jabuke
– 30 g maslaca
– 30 g šećera
– cimet po želji

Sastojci za testo:

– 1 jaje
– 30 g šećera
– 8 g vanilinog šećera
– 30 ml ulja
– 150 g jogurta
– 140 g glatkog brašna
– 8 g praška za pecivo

Priprema:

1. Jabuke prvo oljuštite, operite, prepolovite i odstranite košpice, a potom ih isecite na kriške.

2. Jaje umutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte ulje i dobro promešajte, a nakon ulja i jogurt. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

3. U tiganju rastopite maslac, dodajte šećer, a zatim promešajte. U tiganj zatim stavite jabuke i kuvajte ih na laganoj vatri 10-ak minuta. Po želji ubacite cimet i promešajte. Prelijte jabuke pripremljenom smesom, lagano je poravnajte špatulom kako biste jabuke u potpunosti ptekrili. Stavite poklopac na tiganj i pecite kolač 10 minuta.

4. Čačkalicom proverite da li je unutrašnjost kolača suva. Ako se smesa ne lepi za čačkalicu, okrenite kolač na drugu stranu kako bi se i ona zapekla. Najlakše ćete to učiniti tako što ćete tanjirom veličine tiganja prekriti kolač, zatim ga okrenuti zajedno s tiganjem i ispustiti ga na tanjir. Zatim ga s tanjira opet prebacite u tiganj, poklopite tiganj i pustite da se kolač peče još pet minuta, piše Zadovoljna.hr.

Prijatno!

Foto: Esin Deniz/Shutterstock

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare