22. Juna 2023.

Bez mesa i stajanja pored šporeta po vrućini: “Jelo na brzinu” pravićete cijelo ljeto

Predstavljamo vam recept za ukusnu i brzu obrok-salatu koja potiče iz mediteranske kuhinje i savršena je za letnje dane

Temperature rastu, a želja da provodimo vreme dinstajući luk i mešajući ručak pada, pa je ova obrok-salata odličan izbor.

Po najvećim vrućinama često izbegavamo da uključujemo šporet jer time dodatno zagrevamo prostor, a najbolji izbor za ukusan i bogat ručak u takvim situacijama su izdašne obrok-salate.

Uz pravi odabir sastojaka, ni rerna ni ringla vam neće biti potrebne, a možete biti sigurni da ćete ručak završiti siti i zadovoljni. Najbolje od svega je što vam treba samo nekoliko minuta, a uz to je u pitanju vrlo zdravo jelo koje obiluje vlaknima.

Sastojci:

  • 1 konzerva oceđenog pasulja
  • 4 šoljice krastavaca isečenih na kockice
  • šaka crvene paprike iseckane na kockice
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • pola šolje mrvljenog sira po ukusu
  • pola glavice crnog luka isečenog na tanke kolutove
  • 2 kašike origana, mirođija ili začinskog bilja po želji
  • crne masline po ukusu
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  • Pomešajte ulje, limunov sok, biber i začinsko bilje po želji.
  • Potom dodajte krastavce seckane na kocke, zatim pasulj, papriku, luk, masline i mrvljeni sir (idealno feta).
  • Sve dobro promešajte, pa stavite u frižider da se lepo ohladi tako da bude još više osvežavajuće.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare