Predstavljamo vam recept za ukusnu i brzu obrok-salatu koja potiče iz mediteranske kuhinje i savršena je za letnje dane
Temperature rastu, a želja da provodimo vreme dinstajući luk i mešajući ručak pada, pa je ova obrok-salata odličan izbor.
Po najvećim vrućinama često izbegavamo da uključujemo šporet jer time dodatno zagrevamo prostor, a najbolji izbor za ukusan i bogat ručak u takvim situacijama su izdašne obrok-salate.
Uz pravi odabir sastojaka, ni rerna ni ringla vam neće biti potrebne, a možete biti sigurni da ćete ručak završiti siti i zadovoljni. Najbolje od svega je što vam treba samo nekoliko minuta, a uz to je u pitanju vrlo zdravo jelo koje obiluje vlaknima.
Sastojci:
- 1 konzerva oceđenog pasulja
- 4 šoljice krastavaca isečenih na kockice
- šaka crvene paprike iseckane na kockice
- 3 kašike ulja
- 2 kašike soka od limuna
- pola šolje mrvljenog sira po ukusu
- pola glavice crnog luka isečenog na tanke kolutove
- 2 kašike origana, mirođija ili začinskog bilja po želji
- crne masline po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Pomešajte ulje, limunov sok, biber i začinsko bilje po želji.
- Potom dodajte krastavce seckane na kocke, zatim pasulj, papriku, luk, masline i mrvljeni sir (idealno feta).
- Sve dobro promešajte, pa stavite u frižider da se lepo ohladi tako da bude još više osvežavajuće.