13. Februara 2024.

Besplatne instrukcije za osnovce u Banjaluci: Aktivnosti za ponos

Besplatna instruktivna nastava u Domu omladine, koju realizuju “Perpetuum mobile”, Institut za razvoj mladih i zajednice Banjaluka, uz podršku grada, ponovo se održava u Domu omladine od 12. februara.

U ovom ciklusu instruktivne nastave časovi su organizovani za učenike osnovnih škola.

Besplatna instruktivna nastava u Domu omladine, kako organizatori kažu, počela je 2022. godine. 

“U tom trenutku nismo znali kako će to sve izgledati, da li će studenti biti zainteresovani da drže časove i da li će roditelji biti zainteresovani da dovode djecu, međutim sada iz ove perspektive, ispostavilo se kao sjajna aktivnost i nešto na šta smo ponosni”, kazali su oni. 

U toku prošlog polugodišta, a s obzirom na to da su instruktivne časove imali iz engleskog, matematike i hemije, kako kažu, bilo je 70 učenika koji su dolazili na časove, ali je interesovanje bilo mnogo veće i za druge predmete koje nisu imali u tom trenutku. 

“Trenutno je isto ogromno interesovanje, roditelji zovu, pitaju, provjeravaju”, kazali su oni. 

Kada su u pitanju predmeti, ističu da, najveća potreba vlada za instruktivnom nastavom iz matematike, engleskog, hemije, a njih prate njemački i fizika. 

“U ovom trenutku su organizovane instrukcije iz engleskog, matematike i hemije za osnovnu školu od šestog do devetog razreda”, naveli su oni, te dodali da je ovo je aktivnost na koju su beskrajno ponosni i koja se pokazala kao izuzetno korisna i potrebna za građane Banjaluke. 

“Dalji ciljevi su nastaviti s ovom aktivnošću ukoliko bude moguće obezbijediti predavače i iz drugih predmeta i eventualno organizovati instruktivnu nastavu i za srednju školu”, kazali su oni. 

Što se tiče samog principa održavanja nastave, kako pojašnjavaju, časovi se održavaju u Domu omladine u skladu sa dogovorenim terminima sa osobljem Doma i u skladu sa dogovorenim terminima sa studentima koji održavaju te časove, to jeste sa terminima koji su u skladu s njihovim obavezama i predavanjima. 

“Uglavnom su to termini poslije 17 časova radnim danima”, kazali su organizatori.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare