3. Septembra 2023.

Benzinska stanica pomiješala gorivo: Pokvareno na stotine automobila

Na benzinskoj stanici u njemačkom gradu Rajhensaksen na stotine vozača sipalo je pogrešno gorivo u svoj automobil.

Kupci koji su svoje gorivo nabavili na istoj benzinskoj stanici imaju probleme sa kvarovima na motorima od prošle nedelje. Kako navode mediji, očigledno su na benzinskoj stanici zamenjeni kontejneri goriva za dizel i benzin.

Zbog toga je sve više vozača poslednjih dana potražilo pomoć majstora kako bi popravili svoje automobile. S obzirom na to da je pokvaren veći broj vozila, očigledno je da nije do vozača, nego do goriva, prenosi N1.

Benzinska stanica potvrdila greške

„Na našu veliku žalost, nakon intenzivnog pregleda, moramo da utvrdimo da li je mešanje goriva na benzinskoj stanici u Rajhensaksenu uzrokovano greškom dobavljača“, potvrdili su iz kompanija „Honsel Mineralölvertriebs-GmbH“ i „Kaiser Energie GmbH“ nemačkim medijima. Razlog je zamena grla za punjenje dizela ili super benzina. Ljudska greška se takođe ne može isključiti.

Problem je trajao danima

Svi kupci koji su natočili Super E5 i dizel između ponedeljka ujutru (28. avgusta) i srede poslepodne pogođeni su pogođeni ovim problemom. Kako javljaju mediji, još nije razjašnjeno ko će platiti nastalu štetu vozačima, piše Fenix magazin.

Foto: Shutterstock

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare