25. Maja 2023.

Beker: Đoković je kralj tvrde podloge, ali na šljaci…

Rolan Garos se igra na šljaci, tako da je situacija i odnos snaga drugačiji.

“Mislim da je još uvek kralj tvrdih terena i trenutno je bolji od bilo koga na travi. Ali, na zemljanim terenima spomenuti igrači su možda malo bolji u ovom trenutku. Ako pogledate celu istoriju Grend slema, dva puta je osvojio Pariz. Ovo je apsolutna kruna svakog običnog smrtnika. Ipak, deset puta je osvojio Melburn i sedam puta Vimbldon. U tom smislu, Pariz mu nije najjači turnir“, rekao je Beker.

Đoković nije imao naročitu dobru sezonu na šljaci, a poslednji poraz došao je u četvrtfinalu Rima od Holgera Runea.

“U četvrtfinalu Rima video sam da je Rune, mladi Danac, bio fizički jači u nekim poenima. Ovo je logično, jer sa 36 godina ne možete da dostignete limite kao sa 21 ili 25 godina”.

Karlos Alkaras je najveći favorit prema kladionicama, ali iskustvo je na Novakovoj strani.

“On je daleko najiskusniji igrač u glavnom žrebu. Zna kako Grend slem funkcioniše, zna kako se osvajaju Grend slem turniri. To igra veliku ulogu”.

Beker ističe i vremenske prilike kao važan faktor.

“Mislim da će i vreme igrati veliku ulogu. Kada je vruće, šljaka u Parizu je tvrda skoro kao tvrdi teren. Kada je kiša i kada je mokro, spor teren Novaku pada teže nego drugima. Mnogo toga zavisi od žreba, ali zaista i od vremena. Po sunčanom pariskom proleću, on je i dalje jedan od najvećih favorita”, zaključio je Beker.

Đoković turnir startuje od Aleksandra Kovačevića.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare