8. Oktobra 2023.

BBC (donekle) demantuje da gasi Top Gear

Svi znamo da Top Gear ovih dana svakako više nema onaj kultni status kao što je to bio slučaj prije 2015. godine kada su ga vodili Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej. Nakon što televizijska kuća BBC nije željela da produži ugovor sa Klarksonom poslije još jednog u nizu skandala, trio je dobio ponudu Amazona, a Top Gear je često mijenjao  voditelje.

Iako je prošao kroz seriju predstavljanja nekih veoma zvučnih imena, kao što su Kris Evans i Met Leblank, Top Gear nikada više nije stekao onu hemiju među voditeljima, ali to ne znači da nije imao uspeha. Trenutni trio čine Kris Haris, Fredi Flintof i Pedi Meginis, a gledanost po epizodi iznosi oko 4,5 miliona ljudi. Opet, daleko od onih brojki iz zlatnih vremena, ali BBC kaže da je takva cifra najveća od kada su Klarkson, Hamond i Mej napustili tim.

Poslednja sezona pod brojem 33 se emitovala na malim ekranima još u decembru protekle godine. Snimanje naredne sezone je započelo nedugo kasnije, pre nego što je 45-godišnji Flintof učestvovao u velikoj nesreći na stazi Top Geara. Izgubio je kontrolu nad Morganom na tri točka i automobil se prevrnuo nekoliko puta. Brzo je helikopterom prebačen u lokalnu bolnicu i njegov oporavak traje do današnjeg dana.

Kao što možete da vidite na priloženoj fotografiji, Flintof izgleda kao da je video bolje dane i njegove povrede su bile uglavnom na licu, ali je imao i polomljena rebra. BBC je brzo reagovao i suspendovao dalje snimanje 34. sezone.
Nedavno se širom interneta pojavila informacija da televizijska kuća ozbiljno razmatra da povuče Top Gear sa programa.

Ovu informaciju je prvi preneo „The Sun“ i tvrdi da su mu „bliski izvori“ rekli kako je svim zaposlenima u ekipi Top Geara rečeno da će uskoro biti bez posla. Kao razlog se spominje upravo povreda Flintofa. Po prvi put je viđen nakon saobraćajne nesreće proteklog meseca kada je prisustvovao utakmici kriketa između Engleske i Novog Zelanda. Iako bi bilo lako zaključiti da bi Top Gear samo mogao da zaposli novog voditelja, ali ova nesreća je bila samo jedna u nizu do te mere da se umešala i  britanska agencija za bezbednost na radnom mestu HSE (Health and Safety Executive).

Svi se sigurno sećamo nesreće nekadašnjeg voditelja Hamonda od pre par godina baš tokom snimanja kada je izbegao smrt za dlaku.

Ni izjava BBC-a nije preterano ohrabrujuća u smislu perspektive emisije zvane Top Gear. Rekli su samo da će budućnost biti razmatrana kasnije i da je trenutno najbitnije da Flintof završi za rehabilitacijom i potpuno se oporavi. Nijedan od tri voditelja se nije javno oglasio, a Haris i Meginis su odavno počeli sa snimanjem nekih drugih emisija.

Top Gear je inače na programu BBC-a još od 1977. godine, a u sadašnjem izdanju ga gledamo od 2001. godine. Original je imao 524 epizode, a novo izdanje još 240. Mnogi će reći da je pravi Top Gear odavno umro, ali na kraju dana, serijal još uvek ima dosta vernih gledaoca koji se nadaju da kraj ipak nije na vidiku.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare