Baterija telefona vam se brzo prazni? Ovo su glavni razlozi - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Baterija telefona vam se brzo prazni? Ovo su glavni razlozi

Prazna baterija, u situaciji kada smo napolju ili nam je telefon baš potreban, može biti prilično frustrirajuća situacija.

Ponekada vam se možda čini da se baterija prebrzo isprazni?

U nastavku pročitajte tri razloga zbog kojih baterija telefona može prebrzo da se isprazni.

1. Jako osvetljenje ekrana

Jako osvetljenje ekrana je jedan od najočiglednijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebalo bi da smanjite osvetljenje ekrana, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedljivi) način rada.

Takođe možete podesiti osvetljenje svog telefona tako da se prilagodi spoljašnjem svetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvetljenjem i posvetli u okruženjima s puno svetla.

2. Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u suštini funkcionišu čak i kada ih aktivno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirus aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar. Te aplikacije nadziru ili kontrolišu određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make use of.

Takođe, verovatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija koje rade konstantno u pozadini. U podešavanjima svog uređaja možete pronaći opciju optimizovanja baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi mogla da vam potraje znatno duže.

3. Stalno ste onlajn

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će sigurno uticati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obaveštenja, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije neophodno.

Kada idete na spavanje, poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete da odaberete i način rada u avionu (airplane mode).

Danas objavljeno

Last of Us na PC stigao u sramotnom stanju

Vanja A

Loewe Bild i.48 dr+ test – OLED TV Made in Germany

Vanja A

Steam ukida podršku za Windows 7 i 8, za sve kriv Chrome

Vanja A

Ostavite komentar