31. Maja 2023.

Baterija nove Sony Project Q konzole će držati samo tri do četiri sata

Pre samo nekoliko dana Sony je zvanično najavio Project Q, odnosno novu ručnu konzolu koja služi za strimovanje PS5 igara, a dva dana kasnije insajder Tom Henderson rekao je da će vek trajanja baterije na njoj iznositi samo tri do četiri sata.

To je iznenađujuće posebno uzevši u obzir da nova konzola neće pokretati igre na svom hardveru već će ih strimovati preko PlayStation Remote Play servisa i WiFi mreže.

Osim toga, Henderson tvrdi i da je plan za izlazak ručne konzole konkretno kraj novembra, što daje precizniji okvir od prethodne zvanične Sony najave izlaska nove konzole za “kraj godine”.

Sony PlayStation 5 i Project Q konzola

Kako je Sony najavio, Project Q konzola ima ekran koji će biti priključen na DualSense kontroler koji ima funkcije žiroskopa i adaptivne okidače, odnosno iste funkcije kao i PS5 kontroler, s tim što će ekran verovatno biti osetljiv na dodir. Upravo zbog ove činjenice, veoma iznenađuje informacija da će konzola imati kratki vek trajanja baterije.

Osim ekrana koji je povezan na DualSense, on će biti LCD tipa, veličine osam inča, sa rezolucijom od 1080 piksela i brzinom osvežavanja od samo 60 herca, što su mnogi videli kao razočaranje.

Ipak, činjenica da Sony već nudi opcije koje omogućavaju gejming sa udaljenih lokacija i to sa mobilnom internet vezom, najava nove konzole publiku ostavlja zbunjenom.

Naime, nije baš jasno šta Sony pokušava da postigne sa svojom novom ručnom konzolom, koja bi povrh već postojećih mogućnosti gejminga sa prenosnom Steam Deck konzolom kao i Remote Play servisom, imala još i jako kratki vek trajanja baterije.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare