Neodoljiv ručak za cijelu porodicu…
Bataci i krompir iz rerne često se nalazi na našim menijima. Praktični su za pripremu i ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće. Obogatite klasičan recept i dodajte batacima aromatičan i izuzetno sočan umak. U nekoliko koraka spremite vrhunski ručak za celu porodicu.
Sastojci:
6 bataka sa karabatacima
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice soli
malo maslinovog ulja
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
2 kašičice kari začina
500 g krompira
80 ml kefira
Vezica svežeg peršuna
Priprema: Usitnite beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.
Alo.rs