21. Februara 2023.

Bata Mirković: Utisak da se dižu kuka i motika protiv Vidića

Oni su na programu 14. marta, a kandidati su Nemanja Vidić i Dragan Džajić.

“Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima. Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brobrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga”, rekao je Mirković za “Sportski žurnal” i dodao:

“Stekao sam stekao utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?”.

Mirković se dotakao i stanja u Savezu.

“Bio sam akter svih stvari unazad deset godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva “burgijanja i silovanja” sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi”, istakao je Mirković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare