21. Marta 2023.

Barikade oko suda koji treba da podigne optužnicu protiv Trampa

Barijere su podignute u okviru priprema za prvi krivični postupak protiv nekog predsednika SAD, dva dana nakon što je Tramp pozvao svoje pristalice da protestuju jer se, kako je naveo, sprema njegovo hapšenje u utorak, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams rekao je novinarima da policija prati društvene mreže i da vodi računa o situaciji u gradu.

Predstavnici službi za sprovođenje zakona sastali su se na Menhetnu da bi razgovarali o optužnici protiv Trampa koja bi mogla da bude podignuta večeras ili u sredu, kao i o njegovom eventualnom privođenju, preneo je ranije danas američki “Politiko”, pozivajući se na tri neimenovana izvora uključena u slučaj.

Kancelarija okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega istražuje tajnu isplatu od 130.000 dolara koju je izvršio Majkl Koen, Trampov bivši fiksator, porno zvezdi tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

Kada zapečaćena optužnica bude dostavljena sudiji, kancelarija tužioca će razgovarati o Trampovoj predaji sa njegovim braniocem, rekao je neimenovani sudski zvaničnik, navodeći da će, ukoliko se Tramp ne preda, za njim biti raspisana poternica.

Trampov portparol rekao je da bivši predsednik nije bio obavešten o bilo kakvom predstojećem hapšenju.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare