25. Maja 2023.

Banjaluka obilježava krsnu slavu

USabornom hramu Hrista Spasitelja biće služena sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača.

Potom je planirana spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

Iz Gradske uprave navode da će i ove godine u večernjim časovima biti priređen poseban program pod nazivom “Spasovdansko veče-slava kroz tradiciju”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku građanima i rukovodstvu grada, naglasivši da je Banjaluka opravdano stekla status administrativnog, turističkog, sportskog i kulturnog centra, čiji dalji napredak svakodnevno treba razvijati na opštu društvenu korist svih njenih građana, piše RTRS.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da će najveći grad Srpske, zajedno sa republičkim institucijama, iskoristiti sve potencijale i resurse i nastaviti putem razvoja, na dobrobit i zadovoljstvo njenih stanovnika i Republike Srpske.

Obavještavaju se građani da će za potrebe obilježavanja Spasovdana – slave grada, doći do obustave saobraćaja, i to :

  • u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać i Trga srpskih vladara, na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Srpske ulice (dio ulice ispred  Gradske uprave i šetališta) 25. maja u vremenu od 10.00  do 13.00 časova,
  • na Trgu srpskih vladara, na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Srpske ulice (dio ulice ispred Gradske uprave i šetališta), 25. i 26. maja, u vremenu od 19.00 časova do 22.00 časa.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, 25. maja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica Minstarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Molimo učesnike u saobraćaju na oprez i razumijevanje.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare