Banjaluka: Napadnuti aktivisti NVO, ima povrijeđenih - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjaluka: Napadnuti aktivisti NVO, ima povrijeđenih

Ispred prostorija Transparensi internešnala BiH u Banjaluci huligani su večeras napali aktiviste nevladine organizacije.

Kako je potvrdila Ivana Korajlić izvršni direktor Transparensi Internešnal Bosne i Hercegovine sastanak aktivista održavao se u prostorijama koje su im ustupili, a neko je huliganima dojavio vrijeme i lokaciju sastanka.

Prije njih stigla je policija koja je aktiviste upozorila na opasnost i naredila da napuste prostor, da bi nekoliko trenutaka poslije grupa od 20-ak huligana napala i fizički nasrnula na aktiviste nevladinih organizacija.

Ubrzo je intervenisala policija i ugrožene aktiviste pod pratnjom sprovela u prostorije Policijske uprave Banjaluka gdje se trenutno nalaze.

U saopštenju PU Banjaluka je navedeno da je policiji, večeras oko 18,45 časova, prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Кrfska u Banjaluci, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija.

“Jednom oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policije sprovedeni u Policijsku stanicu, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nasilničko ponašanje”, saopšteno je iz policije.

Danas objavljeno

Meksički predsjednik: Amerikanci su lažovi

M.

Eksplodirala bomba u poliklinici poznatog mostarskog doktora

M.

“Ne pristajemo na to da EU uvede sankcije bilo kome na Zapadnom Balkanu”

M.

Ostavite komentar