2. Maja 2023.

Banjaluka ima novi zadatak: Kreće se u proces zapošljavanja djece poginulih boraca

“Naš zadatak neće biti samo da u javnim upravama nađemo zaposlenje za djecu poginulih boraca, nego i da posredujemo preko naših poslovnih partnera, društveno odgovornih kompanija da kod zapošljavanja uvaže članove porodica čiji su najmiliji dali svoje živote za Republiku Srpsku”, rekao je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković.

Podsjećamo, Grad je krajem prošle godine dodijelio za 351 nezaposleno dijete poginulih boraca novčanu podršku od po 1.000 KM.

Osim novčane podrške, Banjaluka je prva lokalna zajednica koja je krenula u proces sistemskog rješavanja problema zapošljavanja djece poginulih boraca.

“Tada prilikom uručenja novčane podrške, pripremili smo formulare u kojima su djeca poginulih boraca mogla da unesu podatke o svojim kvalifikacijama, a na osnovu kojih smo formirali registar nezaposlenih članova iz ovih porodica. I dalje mogu da nam se jave oni koji žele da budu dio registra i da im pomognemo pri zapošljavanju”, kazao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, Radivoj Majstorović.

Kako je istakao, Grad će pružati podršku i posredovati pri pronalasku posla, te je ovom prilikom pozvao poslodavce sa područja grada Banjaluke da se aktivno uključe i podrže ovu aktivnost Grada.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare