30. Augusta 2023.

Banjaluka Energetski Forum: Uštedama energije do boljeg poslovanja

Uoči nadolazećeg “Banjaluka energetskog foruma – Uštedimo energiju”, Unija poslodavaca Republike Srpske udružila je snage sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske kako bi organizovala jedinstvenu platformu posvećenu uštedi energije. Ovaj značajan događaj planiran je za četvrtak, 07. septembra 2023. godine, s početkom u 9 časova, u kompleksu “Ostrvo Stara Ada” u Banjaluci.

Teme “Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju”, baziraju se na hitnoj potrebi za promenom načina na koji pristupamo i trošimo energiju. Iako je energija neophodna za sve aspekte naših života, postaje sve važnije pronaći održive načine za njeno korišćenje. Energetska efikasnost je ključna kako za očuvanje životne sredine, tako i za racionalno poslovanje.

Forum će otpočeti prvim panelom pod nazivom “Energetska efikasnost – Pozicija poslovne zajednice, šta i kako dalje?”, na kojem će biti razmatrane ključne teme kao što su zagovaračke pozicije poslovne zajednice, odnos prema ERS (Elektroprivreda Republike Srpske), regulatorima, distributerima, cijenama i kvalitetu isporuke električne energije.

Moderator ovog panela biće Predrag Zorić, predsednik Skupštine Unije poslodavaca Republike Srpske. Panelisti će uključivati visoke zvaničnike kao što su ministar industrije i energetike Petar Đokić, generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, Uroš Bojanić, Senior Trader EFT Group, i Jelena Kuridža, direktor RS Silicon Metalleghe.

Jedan od ključnih momenata foruma će biti predstavljanje proizvoda komprimovanog prirodnog gasa – KPG, koje će predstaviti OPTIMA Grupa. Ovaj proizvod ima potencijal da transformiše način na koji poslovna zajednica i šira javnost razmišljaju o korišćenju energije. Komprimovani prirodni gas je čista i efikasna alternativa tradicionalnim gorivima, pružajući održivu opciju za snabdevanje energijom. Optima Grupa je ujedno i Zlatni sponzor ove manifestacije.

Pored ostalih izlagača, kompanija i eksperata iz oblasti energetike, svoje iskustvo i znanje će na forumu sa učesnicima podeliti i Elnos Grupa. Sa poslovanjem u 17 država regije i Evrope, Elnos Grupa je postala važno ime na regionalnom i evropskom tržištu obnovljivih izvora energije.

Organizatori Foruma najavljuju učešće 30 izlagača iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, kao i prisustvo 300 učesnika i gostiju Banjaluka energetskog foruma – Uštedimo energiju.

Medijski sponzori i prijatelji projekta su RTRS, ATV, Nezavisne novine, Oslobođenje, Buka, Big radio, Nes radio i Kontakt radio.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare