Banjaluka dobija najmodernije i najveće igralište - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka dobija najmodernije i najveće igralište

Na radost najmlađih sugrađana, Banja Luka dobija do sada najveće i moderno dizajnirano dječije igralište površine oko 1.500 metara kvadratnih.

Radove na izgradnji ovog igrališta u Parku „Mladen Stojanović, obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-U okviru velike rekonstrukcije Parka „Mladen Stojanović“ na koju Banja Luka čeka gotovo pet decenija, gradimo do sada najveće i najmodernije dječije igralište u Republici Srpskoj i jedno od najvećih u regionu – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, igralište će se prostirati na površini od 1.500 metara kvadratnih i sastojaće se od 12 kula različitih visina, koje će međusobno biti povezane visokim adrenalinskim okruglim mostom ukupne dužine od 24 metra i „zip lajnom“ dužine 22 metra.

-Takođe, postojeće igralište u Parku biće obnovoljeno i obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i ono će zajedno sa novim igralištem činiti jednu cjelinu, a ukupna vrijednost ovog projekta zajedno sa projektom trim staze iznosi oko milion KM. Sve će biti izgrađeno od ekološki prihvatljivih materijala, jer prije svega želimo da novo igralište bude bezbjedno za zdravlje naše djece, ali i da na ovaj način čuvamo našu životnu sredinu– istakao je gradonačelnik Banje Luke.

On je podsjetio da se u okviru velike rekonstrukcije Parka „Mladen Stojanović“ obnavlja i trim staza u dužini od 1200 metara, koja će biti obložena tartanom, čime će svakako biti obezbijeđeni kvalitetniji uslovi za sportiste i rekreativce.

-Sa trim stazom i dva dječija igrališta dobićemo zabavni park – tzv. „fun park“, koji će se koristiti i za vrijeme trajanja predstojećeg ATP turnira „Srpska Open“. Iako je ovo izuzetno velika investicija, na ovaj način obogatićemo sadržaje našeg grada što je značajno kako za naše sugrađane, tako i za sve one ljude koji posjete naš grad. Svakako je važno naglasiti da će ovaj projekat biti završen u rekordom roku, za nekih mjesec dana– zaključio je gradonačelnik.

(BN) Foto:GU BL

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.mart 2023. godine

Vanja A

Stanivuković poručio “Autoprevozu” da “odustane” od deložacije

M.

Podrška porodicama sa četvoro i više djece: Do 5.000 KM za poboljšanje uslova stanovanja

M.

Ostavite komentar