26. Septembra 2023.

Banjalučkim ugostiteljima od petka neograničeno radno vrijeme

Ugostitelji u širem centru Banjaluke će od petka imati mogućnost da rade skoro neograničeno tokom cijele godine.

U pitanju je set odluka koje je Skupština grada Banjaluka usvojila prije skoro dva i po mjeseca, a koje će tek u narednim danima stupiti na snagu.

Realizacija tih odluka koje je Skupština grada Banjaluka odobrila 11. jula, nije mogla početi zbog blokade Službenog glasnika grada Banjaluka.

Taj problem je riješen sredinom ovog mjeseca kada je ponovo počelo objavljivanje Službenog glasnika grada.

Naime, u Službenom glasniku grada od 21. septembra je objavljen set odluka koji se odnosi na ovu novinu, a precizirano je da one stupaju na snagu osmog dana od dana objave, tačnije 29. septembra.

U prvoj odluci je regulisano novo radno vrijeme koje predviđa da u toku trajanja ljetne i zimske turističke sezone, od sedam ujutru do pet časova idućeg dana radnim danom i vikendom mogu raditi restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće, koji se nalaze u nultoj i prvoj zoni gradskog građevinskog zemljišta.

U tu novinu nisu uključeni ugostiteljski objekti, koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja koji će se morati pridržavati trenutno propisanog radnog vremena.

Drugom odlukom su regulisane naknade koje ugostitelji moraju plaćati za duže radno vrijeme.

Prema usvojenim izmjenama ugostitelji koji se nalaze u nultoj zoni, a žele duže da rade moraće plaćati 500 KM mjesečno za tu privilegiju, a oni koji se nalaze u prvoj zoni 300 KM mjesečno.

Prema pregledu zona gradskog građevinskog zemljišta koji je objavljen na internet stranici Grada Banjaluka obuhvat posebne ili nulte zone gradskog građevinskog zemljišta ograničen je ulicama: Teodora Kolokotronisa, Bulevarom cara Dušana, Krajiških brigada, Ranka Šipke, Vuka Karadžića, Kralja Petra I Karađorđevića, Dr Mladena Stojanovića zatim sjevernom i istočnom granicom parka Mladena Stojanovića, potom ulicama Gundulićevom, Novice Cerovića i sa juga rijekom Vrbas.

Obuhvat gradskog građevinskog zemljišta prve zone sastoji se iz dva dijela i to: sjeverni dio ograničen ulicama: Krajiških brigada, Trive Amelice, Bulevarom srpske vojske, Bulevarom vojvode Petra Bojovića, sa juga rijekom Vrbas te ulicama Novice Cerovića, Gundulićevom, granicom parka Mladena Stojanovića, potom ulicama Dr Mladena Stojanovića, Kralja Petra I Karađorđevića, Vuka Karadžića i ulicom Ranka Šipke i južni dio ograničen ulicama: Bulevarom cara Dušana, Teodora Kolokotronisa, zatim na istoku rijekom Vrbas, a sa juga ulicama Branka Morače i Radoja Domanovića te na zapadu Omladinskom ulicom, navodi Capital..

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare