15. Januara 2023.

Banjalučke službe spremne za najavljene nepogode

Savjetnik gradonačelnika Milada Šukalo rekla je da su predstavnici službi posjetili kritične lokacije, razgovarali s građanima i alarmirali preduzeća o nastupajućim vremenskim neprilikama.

Ona je navela da je zaključeno da treba pojačati komunikaciju sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i predstavnicima hidrocentrale “Bočac”.

  • Krizni štab uputio je zahtjev gradskoj administraciji da izdvoji dodatna sredstva za prevenciju i zaštitu od poplava. Preloženo je i da se na raspolaganje stave preduzeća s kojim grad ima ugovor – naglasila je Šukalo.

Dragoljub Vukajlović iz Civilne zaštite Banjaluka rekao je da će ova služba biti na raspolaganju drugim opštinama i gradovima u slučaju potrebe.

  • Veće probleme može izazvati olujni vjetar. Apelujem na građane da se ne kreću u blizni dalekovoda i stabala te da zaštite imovinu i da se adekvatno pripreme za narednu sedmicu – naveo je Vukajlović.

Milica Đorđević iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda potvrdila je da se upozorenje o obilnijim padavinama odnosi, prije svega, na Hercegovinu, gornji tok Drine i zapadnu Krajinu i upozorila na olujni vjetar.

  • Udari vjetra u utorak, 17. januara, mogu biti i do 100 kilometara na čas. U petak očekujemo snježne padavine – naglasila je Đorđevićeva.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare