5. Oktobra 2023.

Banjalučanin optužen da je prodavao drogu za 20 do 50 maraka

Banjalučanin Filip Živković (24) optužen je da je prodavao drogu na području Banjaluke.

Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu sa prijedlogom Osnovnom sudu u Banjaluci za produženje pritvora i terete ga za krivično djelo neovlaštena proizvodnju i promet opojnih droga.

Živkoviću se na tetet stavlja da je od marta do 9. jula ove godine, kada je i uhapšen, neovlašteno prodavao i radi prodaje držao drogu kanabis sativ L.

Drogu je, kako se navodi u optužnici, neovlašteno prodao M.S. i to u više navrata po cijeni od 20 KM do 30 KM, a D.J. je više puta prodao po cijeni od 20 KM do 50 KM. Terete ga da je  8. jula ove  godine, u Banjaluci, M.S. prodao 0,99 grama droge  za 30  KM, a D.J. 2,6 grama, za 50 KM.

Takođe i da je 9. juna u Ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci, odnosno u stanu koji je koristio, držao drogu radi prodaje. Droga je bila upakovana u 74 manje vrećice ukupne težine 249 grama.

Osim toga imao je i dvije crne vrećice narkotika mase 1,4 grama, te kesicu droge od 7,8 grama i jednu bijelu foliju sa narkoticima mase 7,7 grama kao i digitalne vage i mrvilicu.

Predloženo je i da se Živkoviću izrekne mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta privremeno oduzetih na osnovu potvrde o oduzimanju.

Inače, Živković ima i državljanstvo Srbije, a za njim je Interpol Beograd bio raspisao potjernicu te je uhapšen u akciji “Specijal” 9. jula u Banjaluci zbog sumnje da se bavio preprodajom droge.

Kako je tada saopšteno iz PU Banjaluka, navodeći inicijale, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Banjaluci i tom prilikom je pronađeno i oduzeta marihuana, dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica. Takođe, pronađeno je 2.750 evra i 210 KM za koji se sumnjalo da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare