8. Augusta 2023.

Banja Luka posvećena porodici: Prijem za majke i mališane, preko 4.000 porodilja dobilo novčanu podršku

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za majke sa mališanima, koji u julu i avgustu ove godine slave svoj prvi rođendan, a koje je Grad novačno podržao u okviru programa podrške porodiljama.

– Banja Luka je grad koji veliku pažnju posvećuje porodici, kroz podršku porodiljama, besplatne udžbenike za osnovce, subvencije boravka djece u privatnim vrtićima, besplatne mjesečne karte za djecu iz porodica sa četvoro ili više djece i na tome nećemo stati – poručio je gradonačelnik.

Istakao je da je ovo prilika da mališanima poželi i srećan prvi rođendan, a majkama da poruči da na Banju Luku uvijek mogu da računaju.

Naime, od početka pružanja ove vrste podrške preko 4.000 porodilja dobilo je novčanu podršku od Grada, a samo od početka godine pristiglo je 980 zahtjeva.

Podsjećamo u okviru ove mjere podrške, Grad dodjeljuje za prvorođeno i drugorođeno dijete novčani iznos od po 500 KM, za trećerođeno dijete u iznosu od 700 KM i za četvrtorođeno i svako naredno dijete u iznosu od 2.000 KM.

Novčana sredstva se po rođenju uplaćuju u iznosu od 500 KM, a za treće, četvrto i svako naredno dijete sredstva se uplaćuju u dva dijela (prvi dio po rođenju djeteta, a drugi dio isplaćuje se povodom prvog rođendana djeteta).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare