4. Decembra 2023.

Balašević joj je posvetio pjesmu, maštala je da postane mašinovođa, ali ljubav prema muzici je bila jača

Nekad i sad fotografije bude uspomene

Nekad i sad fotografije bude uspomene i privlače veliku pažnju javnosti, a ova devojčica je srca publike osvojila neverovatnom bojom glasa, pa danas važi za veliku muzičku zvezdu. 

 

Rođena je 9.11.1955. godine u Nišu. Sa mamom, tatom, bakom i tri starije sestre živela je u staroj železničkoj koloniji, u stanu od 40 kvadrata. 

Ugledajući se na oca koji je radio na železnici, želela da bude mašinovođa. Međutim, kada je u njen dom stigao radio, ljubav prema muzici je učinila svoje. 

Kao dete je stalno pevala, a prvi javni nastup je imala u školi svoje starije sestre kad joj je bilo svega tri ili četiri godine. Usavršila se u tri različita muzička pravca.

Naime, najstarija sestra volela je Sanremo te je uz nju naučila da peva pesme Klifa Ričarda i Rite Pavone. Zahvaljujući starijoj sestri čiji muž svira gitaru počela je da sluša i Roling StonseBitlse i Credens.

Treća po redu sestra je obožavala „Dnevnik jedne ljubavi“ i slušala domaće izvođače, te se u devojčici čije su se slike iz mladosti našle u emisiji „Moja fotografija” rodila ljubav prema narodnoj muzici. 

 
 

Prva velika ljubav dogodila joj se na fakultetu, a Đorđe Balašević im je posvetio pesmu „Jedan Saša iz voza“. Ljubav nije potrajala, ali su pevačica i njen tadašnji momak ostali u dobrim odnosima.

1980. godine je u Krsmancu upoznala Tihomira Arsića i bila je to ljubav na prvi pogled. Venčali su se tri godine kasnije, a na velikoj svadbi je bilo 350 zvanica. Podarila mu je dve prelepe ćerke Milicu Lenku

 

Svetsku slavu stekla je kao vokalni solist orkestra „Bistrik“ koji je proglašen za jedan od najboljih srpskih izvođača etno muzike i jedan od najpoznatijih etno-sastava u Europi.

Njena iskrenost na pozornici i prekrasan glas su uvek nagrađivani velikim aplauzom na više od 170 održanih koncerata širom Srbije, ali i sveta.

Sada već sigurno znate da je devojčica čije su fotografije našle mesto u našoj nekad i sad rubrici niko drugi nego legendarna Biljana Krstić. 

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare