24. Maja 2023.

Bajdenu se ponovo svi smiju

Bajden je pokušao da pohvali svoju saradnicu, rečima da će ući u istoriju kao jedan od najboljih govornika u istoriji SAD.

“Ne samo zato što je žena, nego zato što je tako neverovatna”, rekao je Bajden.

On je pohvalio Pelosi, koja je njegova partijska koleginica, rečima da nikada nije morao da brine da li će neki zakon biti usvojen, jer kada ona kaže da ima glasove, stvarno ih ima.

U pohvalama Bajden je preterao u pokušaju da istakne sposobnosti Pelosi po pitanju donošenja ekonomskih rešenja.

“Ona je pomogla da izbavimo ekonomiju u Velikoj depresiji, donošenju Zakona o pristupu nezi, završno sa kampanjom ‘Ne pitaj, ne govori'”, kazao je Bajden.

https://twitter.com/CitizenFreePres/status/1661019579622244357

Američki predsednik je pobrkao Veliku depresiju iz 1929. godine i veliku recesiju.

Mnogi su u šali na društvenim mrežama napisali da je Pelosi rođena 26. marta 1940. godine, a Velika depresija se desila između 1929. i 1939. godine, što je značilo da se nije ni rodila kada je ekonomska kriza pogodila Ameriku.

Velika recesija, u poređenju sa Velikom depresijom, bila je nagli pad ekonomske aktivnosti koji je započeo 2007. godine, prelivši se globalno na ekonomije širom sveta. Smatra se najznačajnijim padom od Velike depresije 1930-ih. Zvanično je trajao od decembra 2007. do juna 2009. godine, što je dovelo do globalne recesije 2009. godine.

Ekonomska kriza je počela kada je američko tržište nekretnina od buma stiglo do kraha. Odjednom su velike količine hartija od vrednosti pokrivenih hipotekom i derivatima izgubile vrednosti.

“Pre pet godina ekonomija je bila na ivici depresije. Rešavanje krize zahtevalo je odgovornu, dvostranačku saradnju i vođstvo. Taj isti duh je danas potreban”, napisala je Pelosi jednom u tekstu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare