Bajden zaprijetio: Uvešćemo Rusiji sankcije „istorijskih razmjera“ - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden zaprijetio: Uvešćemo Rusiji sankcije „istorijskih razmjera“

SAD i Kanada nameravaju da nastave da vrše pritisak na Rusiju i to uvođenjem sankcija “istorijskih razmera”, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.

“Nastavićemo da vršimo pritisak na Putina uvođenjem istorijskih sankcija i ograničenja”, rekao je Bajden na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom.

Istovremeno, Bajden je rekao i da će Amerika nastaviti da isporučuje Ukrajini i vojnu i humanitarnu pomoć.

Američki lider se osvrnuo i na nedavnu posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi rekavši da je zbližavanje Rusije i Kine “suviše preuveličano”, dok je Amerika daleko uspešnija kada je reč o formiranju alijansi.

“Kakve su oni obaveze preuzeli na sebe u ekonomskom planu? Zbog čega je trgovina porasla”, upitao je Bajden novinara koji mu je postavio pitanje da prokomentariše susret ruskog i kineskog predsednika.

“Ne odnosim se lakomisleno prema Kini i Rusiji, međutim, mislim da preuveličavamo. U poslednja tri meseca čujem da Kina planira da isporuči Rusiji ogromne količine naoružanja, ali to još uvek nisu učinili. To ne znači da to neće uraditi, ali ipak još uvek nisu”, dodao je Bajden.

Inače, američki predsednik je posetio Otavu manje od nedelju dana nakon što je kineski predsednik Si Đinping posetio Moskvu.

Danas objavljeno

Pretukao šestomjesečnu bebu i suprugu

Vanja A

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Vanja A

Orban: Molio sam se da u Turskoj ne pobijedi onaj soroševac, to je važno i za Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar