10. Oktobra 2023.

Bajden: Ubijeno najmanje 11 Amerikanaca, postaraćemo se da Izrael ima sve što je potrebno

Tim američkog predsednika radi sa Izraelcima na rešavanju talačke krize koju su sproveli pripadnici Hamasa

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da je u napadu palestinske militantne grupe Hamas na Izrael ubijeno najmanje 11 Amerikanaca.

“Nažalost, sada znamo da je među ubijenima najmanje 11 američkih državljana, od kojih su mnogi napravili drugi dom u Izraelu. Ove porodice su razdvojene neoprostivom mržnjom i nasiljem”, naveo je Bajden u saopštenju objavljenom u ponedeljak na sajtu Bele kuće.

Dodao je da ima i američkih državljana koji su nestali i da vlasti SAD sarađuju sa izraelskim zvaničnicima kako bi dobili više informacija o tome gde se oni trenutno nalaze.

“Bezbednost američkih građana, bilo kod kuće ili u inostranstvu, moj je glavni prioritet kao predsednika. Verujemo da su američki državljani možda među onima koje drži Hamas. Uputio sam svoj tim da radi sa izraelskim kolegama na svakom aspektu talačke krize”, poručio je Bajden.

Istakao je da su veze između Izraela i SAD duboke, dodavši da su dve zemlje nerazdvojni partneri.

“Ja sam ponovo rekao premijeru Netanijahuu da će se SAD postarati da Izrael ima ono što mu je potrebno da odbrani sebe i svoj narod”, navodi se u saopštenju američkog predsednika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare