15. Februara 2023.

Bajden poslao poruku Vučiću, odmah se oglasila Rusija

Čestitka je stigla povodom Dana državnosti Srbije.

Američki lider Džozev Bajden je u čestitki pozvao srpskog kolegu Aleksandra Vučića da zajednički “pozovu Rusiju na odgovornost” za situaciju u Ukrajini.

“U ovom slučaju ne radi se samo o pritiscima, čini mi se da su SAD u odnosu na Srbiju izabrale malo drugačiji metod delovanja, ovo nije pritisak, ovo je otvoreni pokušaj da se zemlja prepravi pod SAD”, kazala je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije za radio Sputnjik.

Prema rečima diplomate, reč je o otimanju Kosova i Metohiji i njegovom priznanju od strane Beograda.

“Način na koji je, po mom mišljenju, na hamaški način, takozvani predsednik SAD čestitao Srbiji, dovoljno govori. Za one koji još uvek nešto ne razumeju, pročitajte ovu izjavu ponovo”, dodala je.

U Bajdenovoj čestitki se navodi da su tokom poslednjih nekoliko godina Srbija i Sjedinjene Države zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za naše građane.

Bajden je naveo i da “zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine”.

“U godini koja je pred nama Sledinjene države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona”, naveo je američki predsednik i poručio: “Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare