Babuni gađali planinare kamenjem: Trojici muškaraca polomljene noge - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Babuni gađali planinare kamenjem: Trojici muškaraca polomljene noge

Tri planinara zadobila su prelome nogu kada ih je napala grupa babuna na obroncima planine Banhoek u Južnoj Africi, gađajući ih ogromnim kamenicama.

Majmuni su se razbjesnili kada su vidjeli da je sedam muškaraca zašlo na njihovu teritoriju, pa su počeli da ih gađanju kamenjem. Planinari su stigli do vodopada, a dvojica su počela da se spuštaju dalje niz područje, međutim, petorica su se odjednom našla na udaru kamenja.

Navodno, između njih je pala i kamenčuga od 60 kilograma. Pošto je pukla pri udaru o tlo, veoma oštri djelići stijene su poletjeli poput šrapnela i polomili noge trojici muškaraca. Oni su se odmah srušili na zemlju u agoniji. Četvrti planinar je povrijeđen, a peti je zamalo pao sa litice.

Babuni gađali planinare kamenjem

Ni tu nije bio kraj njihovim nevoljama jer su ih babuni ponovo zasuli kamenjem. Jedan planinar je uspio da pozove pomoć i uskoro su tri muškarca, sa najtežim povredama, helikopterom prebačena na bezbjedno, a ostatak grupe se sam spustio niz litice.

– Pohvaljujemo nepovrijeđene planinare koji su ostali mirni i pomogli svojim ranjenim saputnicima kojima želimo brz oporavak – naveli su iz spasilačke službe.

Kako kažu stručnjaci, babuni mogi biti veoma razdražljivi ukoliko se suoče sa stvarima na koje nisu navikli. Da li su namjerno bacali kamenje na ljude ili su slučajno pokrenuli veći odron ne može tačno da se utvrdi. Ipak, smatra se da tolika količina kamenja nije mogla slučajno da se pokrene.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Kolin Farel opet je single: Ovo će obradovati mnoge dame

Vanja A

Hale Beri kao od majke rođena, nagim fotkama “zapalila” Instagram

Vanja A

DNK analiza Betovenove kose otkrila tajnu staru gotovo 200 godina

Vanja A

Ostavite komentar