10. Oktobra 2023.

Avdija: Proganjaju me slike žena i dece

Košarkaš Vašingtona Deni Avdija, koji ima srpsko-izraelsko poreklo, oglasio se povodom dešavanja u Svetoj zemlji.

Tamo već danima bukti rat, a Avdija, inače sin bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera, kaže da su i neki njegovi poznanici završili tragično.

“Dok ovde igram košarku, misli mi se konstantno vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude – neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično, što ostaje urezano u mom sećanju. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli”, rekao je Avdija.

Avdija se trudi da ljude u Americi upozna sa situacijom.

“Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače u Vašingtonu, kolegama iz NBA i uopšte zajednici iz Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih slike iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve”, dodao je on.

Deni je rođen 2001. godine u Beit Zeri, od 2017. do 2020. je nosio dres Makabija, dok prethodne tri sezone igra za Vizardse u NBA ligi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare