2. Septembra 2023.

Avatari konačno dobijaju noge

Nadogradnja koju je Metin metaverzum najavljivao još prošle godine trenutno je dostupna samo korisnicima koji testiraju beta verziju

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je Meta na Connectu 2022. najavila da će svojim čudnim avatarima dati noge kako bi malo više ličili na ljude. Taj dan je skoro pred nama – avatari za Quest Home u beta verziji softvera Quest napokon su dobili dodatne ekstremitete.

Iako korisnici neće videti svoje noge kad pogledaju dole, one će biti tamo – sve što je potrebno da se uradi jeste da se pogleda avatar iz trećeg lica ili u virtuelnom ogledalu. Ovaj potez ima smisla pre svega zato što trenutno ne postoji opcija praćenja stvarnih nogu, što s druge strane znači da Meta ne mora previše da se brine oko tačnih animacija virtuelnih verzija ovih ekstremiteta.

Takođe izgleda da noge avatara neće čučnuti u prikazu trećeg lica kada savijete kolena ili sednete, što bi stvari mogloda učini malo neugodnim kada s drugim korisnikom pokušavate da održite kontakt očima, piše Engadget.

Noge još nisu stigle u VR verziju Horizon Worldsa, iako bi trebalo da ih vidite u mobilnoj i veb verziji ako ste jedna od onih osoba koje ih testiraju.

Zanimljivo, Meta je prošle godine rekla da će ‘noge prvo doći u Worlds’ pre nego što krenu prema drugim iskustvima prilagođenim avatarima. UploadVR također napominje da Meta nije javno ažurirala svoj paket za razvoj softvera za avatare, tako da ni eksterni programeri koji koriste taj set alata još ne mogu da se ‘igraju’ svojim virtuelnim nogama.

Noge bi mogle sa dođu do izražaja sledećeg meseca, kad će se održati novi Meta Connect.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare