2. Aprila 2024.

Automobilski biser sa svega 430 pređenih km prodat za skoro milion dolara

Proizveden 107. po redu u ograničenoj seriji od samo 500 primjeraka, ovaj Lexus LFA izdvaja se svojom malom kilometražom i rijetkom crvenom bojom.

U svetu superautomobila, malo je onih koji zrače ekskluzivnošću poput Lexusa LFA, japanske ikone moderne ere.

Iako nije odmah po lansiranju osvojio srca zaljubljenika u automobile, vreme je donelo Lexusu LFA status kolekcionarskog dragulja, sa cenama koje znatno prevezilaze njegovu prvobitnu vrednost.

Jedan takav primerak, ofarban u Absolutely red nijasnu crvene predstavlja vrhunac ponude za fanove i kolekcionare.

Napravljen kao 107. u ograničenoj seriji od samo 500 vozila, ovaj Lexus LFA iz 2012. ističe se svojom retkom crvenom bojom, koja dodaje dašak ekskluzivnosti i čini ga pravom zvezdom na putu, piše Jutarnji.hr.

Njegov izgled dodatno naglašavaju 20-inčni BBS aluminijumski točkovi i žute kočione čeljusti, koje izgledaju vizuelno impresivno.

Originalna cena ovog superautomobila iz 2012. bila je 375.000 dolara, ali sa dodatnom opremom vrednom 12.500 dolara, konačna prodajna cena je iznosila 393.600 dolara, uključujući sve troškove.

Prvi vlasnik, koji ga je kupio u Teksasu, dobio je i ekskluzivni komplet torbi za prtljag, pokrivač za automobil i mnoge druge dodatke, što je ovaj LFA učinilo pravim kolekcionarskim predmetom.

Sa samo 431 pređenim kilometrom do danas (268 milja), njegov moćni V10 motor sa prirodnim usisavanjem od 4.8 litara tek treba da pokaže svoj puni potencijal snage.

Unutrašnjost ovog LFA je podjednako impresivna, sa luksuznom krem kožom i tepisima tamnosmeđe boje, dok posebna oznaka ukazuje da je u pitanju LFA broj 107. Gotovo netaknuta unutrašnjost svedoči o retki upotrebi automobila.

Automobil je prodat novom vlasniku preko aukcijske platforme Bring A Trailer za čak 890.000 dolara.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare