Autom polomio polubranik na pružnom prelazu u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Autom polomio polubranik na pružnom prelazu u Banjaluci

Na željezničkom pružnom prelazu “Vrbanja” u Banjaluci nesavjesni vozač polomio je polubranik.

Kako su “Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) obajavile na Facebook stranici juče je u 14.31 časova i pored aktivirane svjetlosno zvučne signalizacije koja ukazuje na prolaz voza, vozač putničkog automobila usljed neoprezne vožnje, nije se zaustavio na propisnoj udaljenosti od putnog prelaza, te je usljed spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju.

“Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbjednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primjenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju”, navode iz ŽRS.

“Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu ‘Vrbanja’ u 16.20 časova istog dana, pušten je u redovan rad”, navode iz ŽRS.

https://fb.watch/iz9aMCnrp1/

Dodaju da lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 27.mart 2023. godine

Vanja A

U Banjaluci služen parastos za žrtve NATO bombardovanja

M.

Banjaluka: Zvuk sirene i ugašena svjetla povodom godišnjice NATO bombardovanja

Vanja A

Ostavite komentar