6. Jula 2023.

Austrijanci uhapsili četiri dilera iz Srbije, navodno prodali tonu kanabisa

Pripadnici austrijske policije uhapsili su četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Austrije zbog sumnje da su u ovoj zemlji dilovali drogu te da su, navodno, prodali oko tonu kanabisa.

Kako prenose austrijski mediji, droga se proizvodila u vilama, a pretresene su kuće u Beču i Gracu.

Policija pretpostavlja da je riječ o kriminalnoj grupi koja je aktivna od 2021. godine. Početkom ove godine dojava Savezne kriminalističke policije konačno je istražitelje za narkotike Kancelarije kriminalističke policije u Grazu odvela na pravi trag, a pripadnici krimalne grupe su uglavnom sa Balkana.

Mediji dalje prenose da su četvorica srpskih državljana i jedan Austrijanac zakupili pet vila u Gracu i Beču. Prvi pretres jedne od vila obavljen je još u martu mjesecu kada je uhapšen 35-godišnji operater, koji je bio nešto poput logističke podrške, a tu je pronađena  ogromna plantaža kanabisa na četiri sprata, objašnjava Hermann Ocvirk, rukovodilac Odjeljenja za narkotike:

“Imali su devet šatora za uzgoj, oko 1500 biljaka, a zatim smo pronašli 20 kilograma takozvanih ostataka. Oko 40 do 50 kilograma možda je prethodno izvađeno iz pogona i pušteno u promet. U Beču su pogoni bili slične veličine, tj. najmanji pogon je imao 1.040 biljaka, a najveći je imao 1.617 biljaka.”

Pretrese vila u Beču izvela su pripadnici Kobre, a tu uspjeli uhapsiti navodnog vođu grupe, 39-godišnjeg državljanina Srbije. Takođe, tokom te akcije uhapšena su i dva državljana Srbije koji su gajili i brinuli se o zasadima. Navodno, pri iznajmljivanju nekretnina posredovao je državljanin Austrije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare