Za današnji ručak naš prijedlog je austraijski tart.
SASTOJCI:
- 4 jajeta
- 1 manji crni luk
- 3 čena bijelog luka
- 100 g integralnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 300 g narendane tikvice
- 120 g slanine
- 120 g kačkavalja
- so, biber
PRIPREMA:
Slaninu isjeckajte i propržite na tavi bez dodavanja masnoće. Za to vrijeme tikvicu operite, posušite i narendajte na krupnu stranu rende. Nakon toga u istu činiju narendajte kačkavalj. Zatim dodajte jaja, sitno isjeckani crni i bijeli luk, brašno, prašak za pecivo, ulje i so i biber. Nemojte mnogo soliti jer su i slanina i sir slani, dovoljno je pola kašičice soli. Smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen pek-papirom, rasporedite je kašikom i poravnajte. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni dok ne počne da se odvaja od stranica kalupa (oko pola sata).
Foto:JekinKapric
Nezavisne.com