22. Maja 2023.

Audi RS3 ne prelazi na struju, biće još jači

Kada su u pitanju kompaktni hot-hatch automobili, titulu najjačeg i najbržeg već neko vreme nosi Mercedes A klase. Audiju se to ne dopada previše, pa bi se lako moglo dogoditi da uskoro budemo svedoci još jedne specijalne verzije.

Do sada (u Evropi) Audi RS3 nije premašio 407 KS, a kako saznaje britanski Autocar, uskoro bi RS3 mogao da dostigne nove visine.

U pripremi jeobeležavanje jubileja, 40. godišnjica Audi Sporta, a ovom prilikom bi 2.5-litarski petocilindraš mogao da dobije moćnije izdanje, potvrdio je za britanski magazin šef odeljenja Sebastijan Grams.

“Iskreno, veoma smo srećni što se mušterije grabe za taj auto, i nismo, da tako kažem, još završili sa njim… Imamo pet cilindara i sigurno ćemo ih povećati u sledećem koraku. To ćemo unaprediti.”

Trenutno je najdalje dobacio Audi RS3 Performance Edition sa 407 KSs, dok gornju hot-hatch granicu trenutno drži Mercedes sa 2.0 turbo-benzincem i 421 KS.

Poređenja radi, isti Audijev motor u bolidu Donkervoort D8 GTO F22 proizvodi preko 500 KS.

Poznat je i rok, a to je 2026. godina, kada će Audi predstaviti poslednji model koji pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kada se sve sabere, najverovatnije će se labudova pesma RS3 sa dodatnim pojačanim motorom pojaviti paralelno sa fejsliftom aktuelne generacije Audija A3.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare