15. Aprila 2023.

Ataman najavio odlazak iz Efesa

Njegov tim je u poslednjem kolu savladao Monako, ali je to bila utakmica bez rezultatskog značaja. Efes je sa polovičnim učinkom (17-17) završio izvan osam najboljih ekipa.

“Nakon što smo četiri godine pravili istoriju evropske košarke, ove sezone nismo uspeli i ja sam kao trener odgovoran za to”, rekao je Ataman posle meča i dodap:

“Prolazimo kroz osetljiv period. Odluku da li nastavljamo zajedno donećemo zajedno sa predsednikom na kraju sezone. Još ništa nije definitivno odlučeno. Ali hoćete iskreno, prilično sam istrošen. Činjenica je da smo podbacili. Otuda, može biti da je promena potrebna svima nama. Nisam bio samo glavni trener u Efesu, ovde sam proveo 20 godina. Mi smo kao porodica. I tako će ostati čak i ako odem. Uostalom, odlazio sam i u prošlosti, pa sam se vraćao. Ponavljam, odluka nije doneta, međutim izgleda da postoji potreba za promenama.”

Kako kaže, ukoliko napusti tim iz Istanbula, neće ostati samo selektor Turske.

“Ne, sigurno neću voditi samo reprezentaciju. Postoje ponude određenih evroligaša. Ali pre svega treba da završimo takmičenje u šampionatu Turske. Moramo da pronađemo energiju i pokušamo da još jednom postanemo šampioni. Fenerbahčeu želim uspešan nastavak takmičenja u Evroligi, neka ponove naš rezultat iz prethodne dve godine”, zaključio je Ataman.

Podsetimo, turski stručnjak je predvodio Efes prvi put na prelasku između dva milenijuma, a potom ponovo od 2008. do 2010. Najveće uspehe je zabeležio u trećem mandatu kada je osvojio dve Evrolige.

https://twitter.com/BasketNews_com/status/1646956534734245898

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare