12. Maja 2023.

Aston Martin će do 2026. godine predstaviti osam novih sportskih modela

Aston Martin planira do 2026. godine predstaviti ukupno osam sportskih modela s motorima smještenim naprijed. Prije svih, očekuje se dolazak nasljednika modela Aston Martin DB11, koji će vjerovatno nositi ime DB12. Nakon toga slijedi niz novih modela koji će prema riječima predsjednika kompanije Lawrencea Strolla donijeti novu tehnologiju te “integrisati performanse iz F1 tima”, a uz to i ponuditi premium luksuz.

Nakon nasljednika modela DB11, stići će zamjene za Aston Martin Vantage i DBS. Većina novih automobila bit će zapravo varijacije pomenutih modela, no Stroll je naglasio da će ponuda uključivati i novi zasebni model na tržištu.

“Kreirali smo novi sektor iznad GT-a, istinski visoki nivo luksuza s visokim performansama. Nešto novo”, kazao je on.

Pored novih sportskih automobila, Aston Martin nastavlja put ka svom prvom električnom automobilu koji je planiran za 2025. godinu. Stroll je otkrio da je kompanija zaposlila nekoliko stonina novih uposlenika koji će se baviti razvojem, jer “električni automobil mora ponuditi iskustvo Aston Martina”.

Stroll je kazao da su softverski i proizvodni problemi, koji su negativno utjecali na isporuku modela Valkyrie, sada riješeni te da je isporučeno više od 100 primjeraka. Dodao je da Aston Martin namjerava nastaviti razvoj automobila s motorima smještenim u sredini te iskoristiti svoje iskustvo iz Formule 1. Dugoročno se planira još jedan superautomobil pored Valhalle, a koji je u “carstvu Valkyrie”.

Aston Martin nastavlja širiti svoje prisustvo kao globalni luksuzni brend te se udružuje s dizajnerima u kreiranju brojčano ograničenih satova i očuvanju naslijeđa proizvodeći dijelove za svoje klasične automobile. Ti napori zajedno s uspjehom u Formuli 1 ove godine i osnaženom linijom proizvoda, donose veliki uspjeh Aston Martinu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare