17. Februara 2023.

Ar Keli neće izaći iz zatvora dok ne napuni sto godina, ako sud usvoji zahtjev tužilaštva

Pedesetšestogodišnji pevač, tekstopisac i producent Ar Keli ne bi imao pravo da bude pušten na slobodu sve dok ne napuni 100 godina, ako se sudija složi sa zahtevom tužilaštva, da Keli kaznu od 25 godina služi u Čikagu, tek nakon što odsluži tridesetogodišnju kaznu dosuđenu u Njujorku.

https://twitter.com/raphousetv2/status/1626619658769154048?s=20

U svojoj preporuci za izricanje kazne podnetoj kasno u četvrtak u američkom Okružnom sudu u Čikagu, tužioci su Kelijevo ponašanje opisali kao „sadističko”, nazvavši ga “serijskim seksualnim predatorom” koji se ne kaje za svoja zlodela i koji „predstavlja ozbiljnu opasnost za društvo”.

„Jedini način da se osigura da Keli neće ponoviti krivično delo je izricanje kazne koja će ga držati u zatvoru do kraja života”, kaže se u vladinom zahtevu sročenom na 37 stranica.

Suđenje Keliju u Čikagu zakazano je za četvrtak sledeće nedelje.

Kelijev advokat Dženifer Bondžin napisala je u podnesku prošle nedelje da bi čak i sa postojećom tridesetogodišnjom njujorškom zatvorskom kaznom, „Keli morao da prkosi svim statističkim prognozama kako bi izašao živ iz zatvora”, navodeći podatak da je životni vek zatvorenika 64 godine.Keliju je određen pritvor u martu 2019. uz kauciju od milion dolaraKeliju je određen pritvor u martu 2019. uz kauciju od milion dolara

Ona je predložila kaznu od oko 10 godina, što je najniža kazna za ovu vrstu krivičnog dela, koju bi Keli služio istovremeno sa njujorškom kaznom. z
Zalažući se za manju kaznu, Bondžin je navela da je Keli, s obzirom na boju kože, drakonski kažnjen za dela koja su bele rok zvezde nekažnjeno radile decenijama.
„Niko od njih nije procesuiran i niko od njih neće umreti u zatvoru”, napisala je Kelijeva zastupnica.

Tužioci su priznali da dodatna kazna od 25 godina znatno iznad preporučenih smernica za odmeravanje kazne, ali da je izuzetno razumna s obzirom na nečuvenost Kelijevog ponašanja.

Na prošlogodišnjem suđenju u Čikagu, porotnici su dobitnika Gremija proglasili krivim po šest od 13 tačaka optužnice. Tužilaštvo nije uspelo da dokaže da su Keli i njegov tadašnji menadžer uticali na suđenje za dečju pornografiju iz 2008. godine.

Ar Keli prošao je put od dečaka iz siromašnog kvarta Čikaga do super zvezde, poznat po hitu I Believe I Can Fly i lascivnom pesmom Bump n’ Grind.
Mada mu je suđeno 2008. godine, tek posle emitovanja dokumentarne serije 2019. godine Surviving R. Kelly (Preživeti Ar Kelija) – u kome su govorile njegove žrtve – krivični postupak je ubrzan i prošle godine mu je izrečena presuda.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare