10. Septembra 2023.

Apsurdna odluka FIBA za finale

Finale Svjetskog prvenstva između Srbije i Njemačke igraće se sa novom loptom, posebno dizajniranom za ovu priliku.

Kako nam je rečeno od izvora bliskom Savezu, košarkaši su tek u subotu prvi put trenirali sa novom loptom.

Naizgled nebitna stvar, ali svako ko je igrao košarku zna koliko je važno igrati u kontinuitetu sa jednom loptom i da svako menjanje zahteva adaptaciju

U Evropi se ta tema provlači godinama, pošto se u Evroligi igra sa jednom, u FIBA takmičenjima sa drugom, a u domaćim prvenstvima sa trećom košarkaškom loptom.

Na kraju dana, lopta je lopta, obruč je obruč i košarka je košarka, ali menjati nešto s čim su košarkaši igrali 16 dana, samo zbog marketinga i sponzora, zaista nema veze sa košarkom.

Veliko finale između Srbije i Nemačke igra se u nedelju u 14.40 po srednjeevropskom vremenu.

Kao posebno limitirano izdanje lopte, dostupno je bilo samo 1.200 komada za kupovinu i rasprodalo se veoma brzo.

Frank Lenders, generalni direktor FIBA za medije i marketinške usluge, izjavio je: “Sa zadovoljstvom predstavljamo ovu posebnu košarkašku loptu kompanije Molten za finale Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023. Predivan dizajn dočarava značaj onoga što će biti nezaboravan događaj”.

“Želimo da izrazimo iskreno zahvalnost kompaniji Molten za trud koji su uložili kako bi dodali još jedan poseban dodir našem dosad najvećem događaju”, dodao je.

Noa Hasegava, glavni direktor brend marketinga kompanije Molten, rekao je da je velika čast učestvovati u ovom “doprinosu”.

“Kako se približavamo finalu Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023, uzbuđeni smo da predstavimo ekskluzivnu, po meri dizajniranu loptu kompanije Molten. Lopta ima ‘Talas strasti’ koji simbolizuje talas strasti koju ljubitelji košarke imaju prema ovom sportu.”

Sve je to u redu, ali košarkaši su do sada uputili hiljadu šuteva sa jednom loptom i promeniti je samo za finale, jer je to kul i lepo, nema smisla.

Foto: FIBA
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare