12. Juna 2023.

Apple već radi na razvoju dva nova modela Vision naočara

Samo nedelju dana nakon što je Apple predstavio svoje Vision Pro XR naočare, koje su opremljene nizom inovativnih tehnologija i koštaju 3.500 dolara, pouzdani izvori otkrivaju da kompanija radi na razvoju dva nova modela Vision naočara.

Prema informacijama koje je objavio novinar Bloomberg-a, Mark Gurman, Apple već radi na jeftinijoj verziji Vision naočara, ali kompanija razvija i naprednijeg naslednika aktuelnog Pro modela, prenosi Android Authority.

Gurman pretpostavlja da će jeftiniji Vision model imati slabiji procesor, manje kvalitetan ekran i manji broj kamera. Ovaj model bi mogao da ima i jednostavniji dizajn trake za glavu, dok će verovatno i zvučnici biti izbačeni, pa će korisnici morati da koriste AirPods.

Ipak, prema Guramnu, Apple verovatno neće želeti da se odrekne svoje EyeSight tehnologije ili mogućnosti praćenja pokreta ruku i očiju na ovom jeftinijem modelu, jer bi to mogla da bude ključna tehnologija za seriju. Dakle, ne treba očekivati neke kontrolere.

Gurman kaže da je realno očekivati dolazak jeftinije verzije Vision naočara najranije krajem 2025. godine.

Apple Vision Pro detalj

S druge strane, Gurman dodaje da će naslednik trenutnog Vision Pro modela biti opremljen bržim procesorom. Bez obzira na sve, jasno je da se Apple na duge staze ozbiljno posvećuje ovom uređaju.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare