Apple radi na skupljem iPhoneu "Ultra" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple radi na skupljem iPhoneu “Ultra”

Apple navodno radi na novom iPhoneu koji bi mogao biti predstavljen naredne godine, piše Bloomberg.

Riječ je o skupljem modelu iPhone “Ultra”, koji se očekuje početkom naredne godine, a koji bi svoje mjesto našao iznad modela iPhone Pro i iPhone Max.

Novinar Mark Gurman tvrdi da postoje dokazi da Apple želi ponuditi moćniji i skuplji iPhone “dobrostojećim” kupcima, a ukazao je i na komentar direktora kompanija Tima Cooka u kojem je naveo da je “iPhone postao dio života ljudi” te da misli da su se ljudi “zaista spremni ‘protegnuti’ kako bi mogli dobiti najbolje u toj kategoriji”.

Po čemu će se Ultra razlikovati od ostalih modela, trenutno je teško reći. Gurman smatra da bi ovaj model mogao pokretati brži procesor, kao i da bi trebao imati bolju kameru od modela Pro i Pro Max te još veći ekran. Također, ovaj model bi se mogao pojaviti bez porta za punjenje.

Vrijedi spomenuti da su se ranije pojavile špekulacije o tome da Apple traži više načina po kojem bi se Pro modeli razlikovali od svoje mainstream braće. U jednom nedavnom izvještaju je navedeno da bi nadolazeće Pro verzije mogle imati WiFi 6E povezivost, dok bi se iPhone 15 i iPhone 15 Plus prodavali sa starijim WiFi 6 antenama. Pro modeli bi mogli dobiti redizajnirane okvire od titanija, kao i haptičku dugmad za podešavanje glasnoće te uključivanje/isključivanje uređaja. Također, iPhone Pro Max bi trebao dobiti periskopsku kameru.

Danas objavljeno

“Glupi telefoni” se vraćaju u modu

Vanja A

Ne možete da otvorite HTML stranice u Safariju?

Vanja A

Šta je SuperEnergy Boosting tehnologija i kako poboljšava autonomiju baterije?

Vanja A

Ostavite komentar