29. Maja 2024.

Apple planira veliki redizajn Face ID sistema za iPhone 16

Novi izveštaj o Apple-ovom lancu snabdevanja otkriva da bi dugoočekivani redizajn Face ID sistema i prelazak na kameru ispod ekrana mogli stići sa iPhone 16, nakon što je kompanija obustavila narudžbine za komponente trenutne biometrijske konfiguracije.

Tokom 2022. godine sugerisano je da će iPhone 16 imati Face ID ispod ekrana. Međutim, Ross Young, poznati insajder, povukao je tu glasinu 2023. i pomerio promenu na 2025. za iPhone 17. Sada, izveštaji o zatvaranju britanske fabrike mikročipova ponovo otvaraju mogućnost promene već ove godine.

Apple planira veliki redizajn Face ID sistema za iPhone 16

Prema The Telegraph-u, fabrika u Durhamu u Velikoj Britaniji suočava se sa zatvaranjem nakon što je Apple obustavio narudžbine. Vlasnik Coherent navodi da je Apple prestao sa narudžbinama krajem fiskalne 2023. godine, zbog planiranih promena u sledećoj verziji iPhone-a.

Apple-Face-ID-iPhone-16

Izveštaj nagoveštava da će Apple možda unaprediti Face ID sistem za iPhone 16 kasnije ove godine. Prema Young-ovom revidiranom roadmap-u, Face ID ispod ekrana bio je planiran za iPhone 17 Pro i iPhone 18 Pro modele u 2025. i 2026. godini. Ako novi izveštaj ukazuje na ranije uvođenje, verovatno će biti rezervisan za iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max.

Očekuje se da iPhone 16 takođe donese i unapređenja kamere, novi A18 čip i novo dugme za snimanje video zapisa, prenosi iMore.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare