21. Februara 2024.

Apple pametni prsten navodno u razvoju kako bi parirao Samsung Galaxy Ring uređaju

Kalifornijska kompanija navodno razvija sopstveni Apple pametni prsten sa funkcijama praćenja zdravlja kako bi se suprotstavio Samsung Galaxy Ring konkurentu

Dok pažljivo prati tržište, Apple postepeno istražuje dodatne mehanizme za merenje zdravstvenih navika svojih korisnika i navodno razvija nove uređaje koji bi to mogli da omoguće, osim već postojećih pametnih satova. Jedan od novih uređaja je i navodni Apple pametni prsten, novi nosivi uređaj koji je Samsung već najavio kao Galaxy Ring.

Iako bi oba proizvoda trebalo da budu dizajnirana za funkcije koje su povezana sa zdravljem, i dalje nije poznato šta će Apple uraditi kako bi se razlikovao od konkurencije.

Kalifornijska kompanija duboko je zagazila u kategoriju zdravlja lansiranjem Apple Watch sata još 2015. godine. Ovaj nosivi uređaj obuhvata širok spektar senzora koji mere različite zdravstvene podatke i konzistentno ih prati kako bi ponudio niz mera predostrožnosti. Iako je Apple dosta napredovao u ovom pogledu, nedavno je odjeknula vest da je ukrao i implementirao patent upravo pojedinih zdravstvenih senzora od tehnološko-medicinske kompanije Masimo na svoje satove. Oni su zbog toga krajem prošle i početkom ove godine zabranjeni za prodaju u SAD.

Nadamo se da to neće biti slučaj i sa Apple prstenom, a kompanija navodno već duže vreme radi na razvoju ovakvog uređaja, piše Electronic Times. Ujedno sa razvojem, Apple analizira i potencijalne reakcije kupaca na takav uređaj, a s obzirom na to da bi Samsung uskoro trebalo da predstavi sopstveni pametni prsten, to otvara idealnu priliku za američku kompaniju da opipa puls tržišta i odluči da li da nastavlja sa poduhvatom.

Apple pametni prsten navodno u razvoju kako bi parirao Samsung Galaxy Ring uređaju

Apple prsten bi, ukoliko se ikad nađe na tržištu, trebalo da bude značajno jeftiniji od pametnih satova ove kompanije, zato što će pretežno biti posvećen konkretno zdravstvenim funkncijama.

Samsung i Apple svakako nisu jedini na ovom polju, jer kompanija Oura trenutno vlada tržištem sa svojim Oura Ring prstenom koji je lansiran još 2015. godine. Njen prsten stigao je do treće generacije, pri čemu najnoviji model može da meri telesnu temperaturu i računa menstrualni ciklus. Uz to, Oura Ring navodno traje čitavu nedelju sa samo jednim punjenjem baterije, a Apple bi verovatno mogao da ponudi sličnu tehnologiju.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare