11. Oktobra 2023.

Apple ažurira iPhone 12 u Francuskoj kako bi ispitao radijaciju

Apple je saopštio kako planira da ispuni zahteve Francuske za testiranje radijacije tako što će uvesti ažuriranje koje će sprečiti iPhone 12 da koristi više energije kada je uređaj u kontaktu sa statičnim površinama.

Apple je osporio nalaze francuskih regulatora da je iPhone 12, koji je na tržištu već tri godine, emitovao više od dozvoljene količine zračenja i zaustavio prodaju uređaja, preneo je Rojters.

Američka kompanija danas je dala najpotpunije objašnjenje do sada o neskladu između nalaza Francuske i onih u drugim zemljama u kojima je iPhone odobren za prodaju.

Apple je saopštio da više od jedne decenije iPhone uređaji uključuju senzore koji omogućavaju telefonu da detektuje kada je blizu tela korisnika kako bi zadržao snagu prenosa na nižim nivoima. Kada telefon nije blizu tela, na primer kada je položen na sto, uređaj koristi nešto više nivoe prenosne snage, a Apple je saopštio da protokol testiranja nije uzeo u obzir ovu funkciju.

Kompanija je izdala saopštenje o ažuriranju softvera, koje će ovog meseca postati široko dostupna korisnicima i isključuje tehnologiju detekcije tela, održavajući telefon na nižim nivoima snage prenosa u svakom trenutku. Naglašeno je da je iPhone 12 i dalje bezbedan za korišćenje, čak i bez ažuriranja softvera.

“Želimo da svi korisnici znaju da je iPhone 12 sertifikovan da ispunjava važeće propise i standarde za prenos energije širom sveta, kada je prvi put isporučen 2020. godine i od tada nisu napravljene nikakve promene koje bi uticale na prenos energije“, navodi se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare