6. Oktobra 2023.

Apocalypse Nirvana: Električna “zvijer” za one sa dubokim džepom

Luka Dončić je nedavno privukao pažnju javnosti kada su Dalasu pojavio sa svojim “ljubimcem” na šest točkova. U pitanju je, po nekima (i s pravom) “monstruozni”, Apocalypse Manufacturing Hellfire koji košta 250.000 dolara.

Ljubiteljima električnih automobila, međutim, zanimljiviji je njihov drugi model prilagođenog pikapa, o kom je nedavno pisao Top Gear.

Naime, kompanija koja se bavi preradama serijskih modela automobila, odnosno pikapova u “zveri”, predstavila je model Apocalypse Nirvana koji je baziran na električnom pikapu Rivian R1T.

Za ovaj automobil može se reći da slika govori više od hiljadu reči, pa u kombinaciji sa agresivnim linijama, točkovima od 38 inča i zelenom bojom, Nirvana više izgleda kao da se sprema za ratno stanje, nego za garažu ljubitelja EV koji može da je priušti.

Iz kompanije su relki da im je ovo “najambiciozniji projekat do sada”, i da su hteli da dokažu kako električna vozila ne moraju da “izgledaju sterilno”, prenosi Zimo.

Dorađena verzija Rivian R1T zadržala je pogon i bateriju kao i klasičan model, pa tako dolazi sa četiri motora ukupne snage 850 KS, a do 96 km/h ubrzava za samo tri sekunde.

Pikap je dug 5,4, a širok 2,3 metra, dok je potpuno prilagođena uglasta karoserija presvučena zelenom bojom od kevlara koja, osim što doprinosi agresivnom izgledu, štiti vozilo od ogrebotina i rđe.

Dodate su i cevaste bočne stepenice, kao i prednje i zadnje zaštitne ploče koje štite pikap tokom terenske vožnje. Cena je manja nego za Dončićev automobil, ali i dalje prilično visoka – ako želite Nirvanu, moraćete da izdvojite 150.000 dolara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare