23. Marta 2023.

Antonov: Zapad približava čovječanstvo nuklearnom Armagedonu

  • Čini se da je “prosvjećeni’”Zapad na čelu sa Vašingtonom odlučio da nepovratno odvede svet do opasnog stadijuma iza kojeg se sve jasnije nazire nuklearni armagedon – rekao je on.

Na ovaj način je ambasador komentarisao izjave administracije Bijele kuće o tome da je municija sa osiromašenim uranijumom običan tip naoružanja koji se primjenjuje već nekoliko desetina godina i ne predstavlja veću opasnost.

  • Veoma je teško da se komentarišu gluposti ovog tipa. Američki činovnici su svojim neodgovornim izjavama ponovo dotakli dno. Ukrajini se neprestano isporučuje smrtonosno naoružanje kojim se ubijaju civili, kuće, škole, bolnice, vrtići – konstatovao je Antonov.

Ruski ambasador je obratio pažnju na to da su negativne posljedice upotrebe takve vrste municije više puta potvrdili zapadni novinari.

Prilikom korišćenja takve vrste municije radioaktivna prašina, koja je nevjerovatno toksična je podložna dekontaminaciji i može da izazove rak.

  • Amerikanci to veoma dobro znaju, jer su oni takvo oružje koristili u Iraku i ?ugoslaviji. Žrtve su patile od smrtonosnih bolesti, a njihova djeca su se rađala sa urođenim manama – podsjetio je ruski ambasador.

Zamjenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi izjavila je ranije da će London pored slanja eskadrile borbenih tenkova “čelendžer 2” u Ukrajinu, takođe poslati municiju, uključujući oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

Nakon toga je predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio da će Moskva biti prinuđena da reaguje ako kolektivni Zapad počne da koristi oružje sa nuklearnom komponentom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare